Renovatie Parodontologie Praktijk Zwolle

Voor de inrichting van de nieuwe behandelkamers op de eerste verdieping heeft Henry Schein geadviseerd Dentled volspectrum daglichtlampen te plaatsen. Na demonstratie op locatie hebben de praktijkhouders besloten om naast de eerste verdieping ook de overige behandelkamers en volledige personeelsrouting op de begane grond en souterain te voorzien van Dentled volspectrumdaglichtlampen. Hierdoor is een geleidelijke overgang van kleurtemperatuur en lichtintensiteit binnen de praktijk gegarandeerd. Ook de wachtkamer, backoffice, sterilisatieruimte en balie zijn voorzien van DentLED volspectrumdaglichtlampen.

Dr Mach – Dentled 

Omdat binnen de praktijk gewerkt wordt met Dr mach onderzoekslampen werkt waarbij de lichtintensiteit aanzienlijk hoger is dan bij veel tandartslampen (c.c. 30.000-80.000 Lux ) is het omgevingslicht nu afgesteld op 2400 – 3000 lux rond de mond (1 meter) Exact dezelfde kleur temperatuur is gewaarborgd die overeenkomt met de Dr Mach lampen. 

Over enkele weken zullen we evalueren met de betreffende behandelaars of de instelling na wens zijn en kunnen we desgewenst op basis van persoonlijke voorkeuren de intensiteit aanpassen.

Energiebesparing

De nieuwe hoogwaardige LED verlichting en drivers in de praktijk zijn energiezuinig en geven minimaal het dubbele aan lichtsterkte. Ook hebben de DentLED volspectrumdaglichtlampen een extreem lange levensduur van 70.000-80.000 uur. Hiermee wordt bedoeld dat de intensiteit binnen deze branduren niet zal teruglopen met meer dan 20% (c.a. 13-17 jaar). Ter vergelijk; een TL buis heeft dit vaak al binnen twee jaar.

De drivers kunnen na verloop van deze periode handmatig op een hogere stand worden ingesteld zodat de terugloop in Lumen kan worden gecompenseerd en de luxwaarde van 2400-3000 gewaarborgd blijft.

Binnenkort updaten wij dit bericht met de foto’s van de eerste verdieping in gebruik. We wensen team Parodontologie Praktijk Zwolle veel werkplezier en danken hen voor het vertrouwen!

Paro Zwolle – https://paropraktijkzwolle.nl/

Henry Schein – https://www.henryschein.nl/

De Interieur Bouwers- https://www.deinterieurbouwers.nl/